op weg, nou ja.... - Reisverslag uit Bad Laasphe, Duitsland van Jack Fahner - WaarBenJij.nu op weg, nou ja.... - Reisverslag uit Bad Laasphe, Duitsland van Jack Fahner - WaarBenJij.nu

op weg, nou ja....

Door: Jack

Blijf op de hoogte en volg Jack

30 Augustus 2013 | Duitsland, Bad Laasphe

De tijdsplanning keurig gehaald, vanuit de gele eend gezwaaid naar het passerende gele voertuig van de jongste dochter, we zijn op weg!
Nog voor de gemeentegrens komt er rook onder de moterkap vandaan, gepaard met een flinke schroeilucht. Op de eerste de beste parkeerplek de kap geopend om te zien dat de oorsprong van rook en stank de loeihete remschijf linksvoor is. De eerste gedachte lijkt de juiste te zijn, want na het zorgvuldig controleren van de handrem blijkt er geen rook of stank meer te verschijnen. En inderdaad na een paar kilometer is de schijf weer aan te raken. Onbezorgd verder dus, even stiekem een stukje autosnelweg, over de Brienenoord, en op naar de veerpont Kop van 't Land. Aangekomen zijn de bomen net gesloten: koffietijd! Kopje op het spatscherm, thermoskan open..... heet water, de speciaal voor de reis versgezette kan staat, vergeten over te gieten, nog op het apparaat in de keuken thuis.

Lekker toerend, dakje de hele dag open, waterig zonnetje, Duitsland in. Rotonde na rotonde tot ik plots bij de zoveelste rotonde in het niets trap, de handrem gegrepen en de eend veilig aan de kant. Met een paar keer trappen weer weerstand, vloeistof niveau is ok. Een stukje over een verlaten parkeerterrein even verderop leert dat de druk bij herhaald intrappen weer opbouwt en er "normaal" geremd kan worden. De TomTom toont dat er 20 km verderop een garage/werkplaats "für Citroen Fahrzeuge" is. Het adres in Düsseldorf ingesteld en behoedzaam flink afstand houdend en anticiperend remmend bereik ik via een smal tunneltje de achter de bebouwing gelegen sjofele werkplaats. Naast de deur staat een DS en binnenstappend zie ik een Dyane op de brug. Na mijn "Meine über dreizig Jahre alte Ente fählt gut zu bremsen", loopt de baas naar mijn auto, fluit bewonderenswaardig en na wat blikken onder de motorkap staat twee minuten later de Dyana buiten en mijn Eend op de brug. Twee uur later is de linker remklauw vervangen, zijn alle remblokken vernieuwd, de schoenen van de achterremmen gesteld, zit er een nieuwe gebruikte rubberen hoes om de linker aandrijfas, verse remvloeistof in het reservoir en twee koppen koffie in mij. Ik reken €170 af, spreek mijn dank uit, en zeg toe een kaart vanaf een Alpenpas te zenden.

Voorzichtig ga ik weer op pad, maar na een paar keer wat scheeftrekkend te hebben geremd lijkt alles weer als vanouds. De TomTom voorspelt dat de geselecteerde camping pas dik na zevenen bereikt zal worden, alternatieven liggen op vergelijkbare afstand. Ik besluit nog wat extra te rijden, maar niet te ver vanaf Düsseldorf te stoppen voor de nacht, je weet maar nooit......met een vakman in de buurt.

En daar, na een heerlijke eendenborst, vroeg naar bed.

Vrijdag rustig getoerd, dakje open, bankje aan de Biggesee, pootje baaien, Kaufland -ja waar anders!- voor de inkopen, wandeling langs de beboste oever, camping gevonden met -uitzonderlijk?- prive sanitair en verslag gemaakt. (foto's werkplaats mislukt)

• 30 Augustus 2013 - 19:30

Irene:

Dat belooft nog een spannend avontuur te worden dus...
    Veel plezier en doe wel voorzichtig he?!

• 30 Augustus 2013 - 23:53

Trudy Fahner-Nobel. :

Het blijft in de familie. Wij zijn met pech weggesleept van de autoroute en met een beetje pech zitten we hiertot maandag. Groetjes Willem en Trudy.

• 01 September 2013 - 11:19

Jose Koster:

Nou Jack, ben je wel voorzichtig? Gelukkig zijn er nog veel eenden fanaten.
    En de Biggesee: mijn eerste vakantie op 15 jarige leeftijd in het buitenland.
    Mooie reis verder

• 02 September 2013 - 19:00

Jack Zelf:

Voor alle verontrusten die reageerden, zaken volledig onder controle, en, in tegenstelling tot broer en schoonzus, geen huurauto nodig. Binnenkort nieuw verslag.